75. Yıl Diştaş İlkokulu

Vizyon: 75.YIL DİŞTAŞ İLKOKULU OLARAK VİZYONUMUZ Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda; Vatanına, milletine, bayrağına, milli ve manevi değerlerine bağlı, ailesine ve Türk Milleti´ne yararlı nesiller, Çağdaş, Bilim ve teknolojinin farkında olan, yeniliklere açık, Öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, Nitelikli, sorumluluk bilinci olan, Değerlerini yaşayan ve yaşatan, Hoşgörü sahibi, Olaylara geniş bir açıdan bakabilen, Özgüveni gelişmiş, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılımcı, Demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.

Misyon: 75. YIL DİŞTAŞ İLKOKULU OLARAK MİSYONUMUZ Öğrencilerimizi Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı, Türk Milleti´nin milli, ahlâki, insani, manevi, kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; Ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; İnsan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti´ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar yetiştirmek, Kazanımları gerçek hayatla ilişkilendirerek, öğrenciyi araştırmaya ve öğrenmeye sevk etmek, Bulunduğu yerleşim yerindeki toplumun okur-yazar oranını yükseltmek; toplumun kalkınması ve gelişmesine katkıda bulunmak; insanların daha mutlu, refah içinde yaşamasına katkıda bulunmak, Eğitim-Öğretim verdiğimiz öğrencileri ailesine, kasabasına ve Türk toplumuna yararlı birer fert olarak kazandırmaktır.

Başarılar:

Isınma: Kalorifer, Klima
Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: Öğretmen servisimiz vardır. Ayrıca isteyen öğretmenler şahsi araçlarıyla da geliyor.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://75distasio.meb.k12.tr

Adres - DİŞTAŞ MAHALLESİ

Yerleşim Yeri - Büyükşehir olması nedeniyle Mahalle, ancak gerçekte köydür.

Adres - DİŞTAŞ MAHALLESİ

İl/İlçe Merkezine Uzaklık MUT a uzaklık 33 km MERSİN e uzaklık 200 km